Disney bruiloft: 5 tips voor jouw magical day

Ik ben Shauni Hartland. Ik ben lifestyle fotograaf in Alkmaar. Ik ben een hopeloze romanticus, dol op reizen en cupcakes. De meeste mensen kennen mij als een beetje een geek.

Verhalen vertellen en herinneringen tijdloos vast leggen om ze nooit meer te vergeten, dat is mijn doel met mijn fotografie!

follow:

Fotografie met gevoel

caputering moments

Lees meer over mijn trouwfotografie

Printshop

Ga naar

Design

Branding fotografie

Tip en Tricks

Wanderlust fotografie voor aan jouw muur

Bruiloften

Fotoshoots

Bruiloften, Tips and tricks bruiloften, Tips and Tricks foto, Tips en Tricks

Je trouwdag. Vele van ons dromen er al van kleins af aan van. Eindelijk de dag dat je prinses bent, net zoals al die prinsessen in Disney films. Een echte fairytale bruiloft, met je eigen Disney “Happily ever after”. En tegenwoordig kan dat geheel in stijl in Disneyland Parijs! Met je eigen koets, trouwen voor het Disney kasteel. Geweldig!

Maar helaas hangt hier ook een aardig prijskaartje aan trouwen in Disneyland en daardoor is dit niet voor iedereen weggelegd. Maar waarom haal je Disney dan niet gewoon naar jou? Met een paar magische ideeën heb je zo je eigen Disney bruiloft gewoon hier in Nederland of België! Weet je niet waar je beginnen moet? Goed nieuws! Ik heb een paar tips voor je op rij gezet, zodat ook jij jouw fairytale wedding met happily after ever kan vieren! 

Bibbido-bobbido-boo, disney bruid en bruidegom.

Laten we deze lijst beginnen met dat waar je als bruid meestal het meest naar uitkijken. De jurk! Wist je dat er verschillende bruidscollecties zijn die geïnspireerd zijn op Disney? Zo kan je bij Santerello in Breda een hele gave collectie trouwjurken vinden die geïnspireerd is op de meest populaire Disney verhalen. Maar zelfs als je een andere prachtige jurk hebt, kan je Disney in je outfit verwerken! Heb je een sluier? Dan kan je er diamantjes in laten verwerken die de vorm van een mickeyhoofdje hebben. Of versier de onderkant van je schoenen met “I” en “do” in Disney letters. Wil je je echt op en top prinses voelen? Neem dan een tiara! Een dikke plus als deze uit Disneyland komt.

Geen zorgen, we vergeten de bruidegom niet. Denk voor hem bijvoorbeeld aan manchetknopen in vorm van mickey of misschien wel iets geïnspireerd op jouw (of zijn) favoriete Disney film. Heb je als thema Beauty and the Beast, kies dan voor rozen manchetknopen. Dit kan je ook doorvoeren op je pochet. Laat hierop Mickey of iets in je thema borduren. En vergeet je sokken niet! Er zijn talloze leuke Disney sokken! Mocht je het iets specialer willen maken, personaliseer ze dan met jullie trouwdatum en jullie namen. Natuurlijk in het Disney lettertype. Het leuke is dat je deze ook voor je getuige of de vader van de bruid kan maken. Heb je meteen een leuk cadeautje om te geven!

Mocht je nou denken: ‘Ja ik wil meer!’ Ga dan Disneybounden. Pas de kleuren van je pak aan naar je gekozen karakter. Beauty and the Beast thema? Blauw pak, wit overhemd en een gele stropdas en pochet en je bent klaar! Peter Pan? Donkergroen pak, lichter groen overhemd en een rode stropdas en pochet. Je kan er ook voor kiezen om Disneybounden te kiezen als dresscode voor je gasten. Wil je niet dat er te veel verschillende soorten Disney karakters rondlopen, maak dan een lijstje van bijvoorbeeld 5 films waar men uit kan kiezen.

Disneybruiloft-Disneyfotograaf-ShauniHartlandFotografie-TipsBruiloft-05

Hidden Mickey’s en meer op jouw disney bruiloft.

Elke Disney fan kent de Hidden Mickey’s. Uit het park of uit de films. Maar het is ook een enorm leuk idee om ze terug te laten komen op je bruiloft! Vooral als je wel graag een Disney bruiloft wilt, maar het liever wat ingetogener houdt. Zo kan je Mickey terug laten komen in je corsage of laten borduren in je tafelkleden. Mag het wel iets duidelijker? Laat Mickey dan in je boeket terugkomen. Dat kan door diamantjes van Mickey te gebruiken, maar je kan ook vragen om de bloemen zo te laten schikken dat je het hoofd van Mickey erin terugziet (zie afbeelding hieronder). Of maak zelf je boeket in de vorm van Mickey!

Je kan Mickey op veel meer plekken terug laten komen. Wat dacht van de de decoratie op de taart? Vraag je bakker om af en toe ergens een Mickey tussen te plaatsen. Of laat de wijnglazen voor bij het diner graveren met een Mickeyhoofdje. Als je bij je trouwlocatie vraagt of ze deze willen schoonmaken dan, kan je ze daarna als bedankje aan je gasten meegeven!

Hidden Mickey’s zijn een leuke (kleine) knipoog naar Disney. Maar dit kan je ook doen met delen uit je favoriete film. Gebruik bijvoorbeeld de “Grape Soda Pin uit Up om je corsage vast te zetten. Of zet schrijf de naam van je verloofde op je schoenzool, net zoals Andy uit Toy Story. Gebruik rood en rozen bij je aankleding, als je een Beauty and the Beast thema wilt. Of laat je taart inspireren op jullie favoriete Disneyfilm. De taart kan je zo subtiel of uitbundig maken als je zelf wilt!

Disneybruiloft-Disneyfotograaf-ShauniHartlandFotografie-TipsBruiloft-04

Tip: It looks Magical!

Het Disneygevoel kan al beginnen bij je kaart! Maak of laat je kaart maken met je thema in het achterhoofd. Laatde kaart bijvoorbeeld in de vorm van een Mickey laten maken of kies het kasteel van Assepoester. Of laat je inspireren op je favoriete film of de film die je als thema hebt! Je kan ook voor iets simpelers gaan en hidden Mickey’s gebruiken.En voor de finishing touch kan je natuurlijk het Disney lettertype gebruiken.

Willen jullie dat mensen meteen Wonderland binnen vallen, Neverland in vliegen of overspoeld worden met het Disneygevoel als ze nog maar twee stappen binnen hebben gezet? Dan is het een goed idee om naar je aankleding te kijken.

Veel bruiloften hebben tegenwoordig wegwijsborden. Deze kan je ook laten maken in Disney stijl. Laat je favoriete quote erop zetten, gebruik Disney plaatsnamen of een verwijzing uit een van de film. Kies bijvoorbeeld voor “The Mad Hatter Cocktail Party” in plaats van tea party.

De opties om je aankleding in Disney stijl te vormen zijn eindeloos!. Mickey lampjes, roos lampjes voor een Beauty and the Beast thema, confetti in de vorm van Mickey. Maar je kan ook de kleurthema’s gebruiken van een film. Is jullie favoriete film bijvoorbeeld Tangled? Maak dan gebruik van geel, oranje en paars. Gebruik dit bij de bloemen, tafelkleden, ballonnen, wat je ook maar hebt.

Waar je ook helemaal los kan gaan met aankleding, is het diner!

Disneybruiloft-Disneyfotograaf-ShauniHartlandFotografie-TipsBruiloft-03

“Eat Me” “Drink Me”.

Bij het diner kan je niet alleen de aankleding laten inspireren, maar ook je eten! Maar laten we beginnen met de tafels. Dat is het eerste wat men ziet als ze aan tafel gaan. Heb je een specifieke film in gedachte voor jullie bruiloft? Dan kan je de tafel decoreren in die stijl. Wil je Alice in Wonderland als thema? Neem dan je theepotten en kopjes, plak ze schuin op elkaar en heb je een centerpiece. Liever Tangled? Dan kan je de lantaarns namaken, of servetten en borden nemen met de zon uit de film erop. Maar je kan het ook simpeler houden, door bijvoorbeeld schelpen neer te leggen voor een Moana thema. En mocht je net zoals ik zijn en niet kunnen kiezen, geef dan elke tafel een ander thema! Zo heb je het beste van alle disney werelden. Liever iets meer ingetogen? Laat je wijnglazen graveren. Dit kan je laten doen met mickey erop, maar je kan ook de naam van je gast in de Disney letters doen. Zo heb je meteen een bedankje. Oh en vergeet de naamkaartjes niet! Deze kan je ook in de stijl naar wens laten maken. (Wist je dat je dit ook door mij kan laten doen? Je mag me altijd een mailtje sturen voor de mogelijkheden).

Maar met het diner heb je natuurlijk ook te maken met eten en zelfs daar zou je aan Disney kunnen denken! Disney staat niet voor niets bekend om hun lekkere mickey shaped eten,de dole whip en nog veel meer! Laat jouw sweets table of toetjes hierop inspireren. Candy appels, pretzels, churros, beignets. Maar ook hier kun je inspiratie halen uit de films. De koekjes en drankjes uit Alice in Wonderland, kopjes van chocolade met chocolade mouse of ijs, die je volledig kan opeten. Macarons in de vorm van een schelp voor een under the sea thema of een schoentje van Cinderella van chocola zoals je hem ook in Disneyland Parijs kan krijgen. Je kan alle kanten op gaan!

Maar de kers op de taart is dan toch echt…. De taart zelf! Baseer hem op je favoriete film. Laat het huis van Up erop schilderen en zet Carl en Ellie als taart topper neer. Verf hem in de kleur van je favoriete film, groen voor Prinses and the Frog, paars en geel voor Tangled. Liever iets minder opvallend? Laat er mickey diamantjes opzetten, of mickey vormpjes. Maar natuurlijk kan je ook alleen Mickey en Minnie als taarttopper doen.

Disneybruiloft-Disneyfotograaf-ShauniHartlandFotografie-TipsBruiloft-02

Voordat de klok 12 slaat en jouw Disney feestje ten einde is.

Natuurlijk sluiten we de bruiloft af met een goed feestje! En voor de echte Disnerd, eindigt deze natuurlijk voor twaalf uur, voordat we onze schoen verliezen of onze auto terug verandert in een pompoen. Maar ook voor een geslaagd Disney feest heb ik een paar laatste tips voor je.

Verras je gasten meteen door middel van een cocktail. Deze kan je uiteraard alchoholvrij mocht je dit willen. Dit is altijd leuk en een goede start voor het feest. Maar omdat dit niet zomaar een bruiloft is, maar een Disney bruiloft, moeten dit natuurlijk wel cocktails zijn gebaseerd op Disney. Het internet staat vol met leuke recepten. Wil je iets simpels? Ga dan op zoek naar kleine flesjes waar je een label met “drink me” aan hangt. Ook super leuk als een shotje.

Zonder muziek geen feest! Geef de DJ jullie favoriete Disney nummers door om deze naast de gewone nummers ook te spelen. Liever niet de hele avond? Kies er dan eentje als openingsdans. Maar er zijn tegenwoordig ook van vele nummers remixen gemaakt, zoals de hardcore versie van Let it Go.

Mijn laatste tip om jullie Disney bruiloftsfeest af te maken, is iets wat niet meer weg te denken is op een bruiloft. Een Photobooth! Je hoeft niet eens perse een Photobooth te huren. Als je een deel van een muur reserveert en versiert met slingers van Disney en leuke foto accessoires klaar legt, dan kom je al een heel end! Als je een fotograaf met een second shooter hebt, dan kan je de second shooter daar tijdelijk laten staan of zet er een polaroid camera neer zodat mensen zelf de foto’s kunnen maken. Je kan ook een lijst maken in vorm van een Mickey of een lijst met daarop van alles geplakt (zoals rozen of Mickey’s en Minnie’s) en geef deze aan de fotograaf mee. Gegarandeerd dat mensen daarmee op de foto willen!

Disneybruiloft-Disneyfotograaf-
ShauniHartlandFotografie-TipsBruiloft-01

A little bit of pixie dust.

Ik hoop dat ik je na al mijn tips een goed idee heb gegeven over hoe je van jouw bruiloft de “Fairytale wedding met een happily ever after” kan maken. Maar vergeet niet dat elke bruiloft anders en speciaal is. Dus pak de toverketel van Madam Mikmak, strooi een beetje geluk, liefde, gezelschap, pixie dust en heel veel magische momenten en meng het goed door elkaar voor jullie mooie dag!

Ben jij nog op zoek naar jouw eigen magische Disney Bruiloft Fotograaf? Zoek dan niet al te ver, want deze fairygodmother helpt jouw graag. Neem snel een kijkje op de rest van mijn website of neem een kijkje bij jouw bruiloft fotografie of ik misschien jullie magische fotograaf kan zijn