Tips: De beste fotogenieke plekjes in Alkmaar

Ik ben Shauni Hartland. Ik ben lifestyle fotograaf in Alkmaar. Ik ben een hopeloze romanticus, dol op reizen en cupcakes. De meeste mensen kennen mij als een beetje een geek.

Verhalen vertellen en herinneringen tijdloos vast leggen om ze nooit meer te vergeten, dat is mijn doel met mijn fotografie!

follow:

Fotografie met gevoel

caputering moments

Lees meer over mijn trouwfotografie

Printshop

Ga naar

Design

Branding fotografie

Tip en Tricks

Wanderlust fotografie voor aan jouw muur

Bruiloften

Fotoshoots

branding, Branding fotografie, Bruiloften, Fotoshoots, Tips and tricks bruiloften, Tips and Tricks foto, Tips en Tricks

Een groot gedeelte van mijn leven heb ik in het prachtige Alkmaar mogen wonen. Deze stad voelt dan ook echt als thuis. Sinds ik mijn leven als fotograaf in Noord-Holland hier heb opgestart, heb ik ook al vele mooie plekjes mogen fotograferen. Helaas heb ik nog niet op alle plekjes foto’s te maken, maar misschien geeft deze lijst je inspiratie voor jouw volgende fotosessie:

Op ontdekking in de hoofdstad van West Friesland – De binnenstad

De binnenstad is een plekje wat vaak wordt overgeslagen, maar stiekem mijn favoriete plek is om naartoe te gaan in Alkmaar zelf voor een fotosessie. De meeste denken namelijk aan binnenstad meteen aan winkels. Maar er zijn vele leuke (onontdekte) plekken met voor ieder wat wils! Denk aan een fotosessie met je gezin, met je partner, voor je bedrijf of als trouwshoot! Klik hier om de plekjes in de binnenstad te ontdekken

Tussen de exotische planten – Hortus Botanicus Alkmaar

Niet zo van de stad en heb je liever meer groen voor je foto’s of juist een wat rustiger plekje? Misschien is de Hortus Botanicus Alkmaar misschien dan wat voor jou! In Hortus hebben ze prachtige tuinen aangelegd met verschillende bloemen, bomen en paden. Waar je op een rustig tempo prachtige foto’s kan maken. Perfecte plek voor een fotosessie met je partner of als uitje samen met het gezin. (let op! Hortus vraagt wel een entreeprijs)

Op expeditie in het park – Oosterhout Park Alkmaar

1 van de parken waar Alkmaar over beschikt is ook 1 van mijn favoriete parken om foto’s te maken. Hier kan je alle kanten op, met grote, brede paden, veel groen en een speeltuin voor als je een fotosessie met je gezin wil plannen. Mocht je liever toch een park willen? Dan zou je ook naar het Westerhoutpark of De Hout Alkmaar kunnen gaan. Liever toch meer groen of bos? Dan is Heilooër bos of het Geestmerambacht een goede plek!

Het recreatiegebied van Alkmaar – Geestmerambacht

Toch wel 1 van de meest bekende natuur-plekken in Alkmaar is Geestmerambacht. Een park wat rondom een groot meer ligt is favoriet bij vele in de zomer om te gaan barbecueën of als vervanger van het strand. Het is dan ook niet gek dat het voor mij een van mijn to go natuurplekken in Alkmaar is voor fotosessies, zelfs in de winter. Met meerdere ingangen voor dit park is er dan ook altijd wel een gratis parkeerplek te vinden en een stukje zonder waar we rustig foto’s kunnen maken.

Zo zie je maar, genoeg mooie plekjes in Alkmaar om een fotosessie te plannen. Ze zeggen dan ook niet voor niks “Alkmaar, Prachtstad”. En misschien heb ik je door middel van deze lijst wel inspiratie gegeven voor jouw eigen fotosessie. Het lijkt mij dan ook erg leuk om samen met jullie 1 van deze plekken te bezoeken voor jullie eigen fotosessie! Klik hier om in contact te komen en dan plannen we samen de fotosessie in

Naast mooie plekjes in Alkmaar zijn er ook heel veel mooie plekjes rondom Alkmaar. Ook deze heb ik voor jullie op een rijtje gezet. Neem gauw een kijkje door hier klikken.