Tips: Op ontdekking in de hoofdstad van West Friesland

Ik ben Shauni Hartland. Ik ben lifestyle fotograaf in Alkmaar. Ik ben een hopeloze romanticus, dol op reizen en cupcakes. De meeste mensen kennen mij als een beetje een geek.

Verhalen vertellen en herinneringen tijdloos vast leggen om ze nooit meer te vergeten, dat is mijn doel met mijn fotografie!

follow:

Fotografie met gevoel

caputering moments

Lees meer over mijn trouwfotografie

Printshop

Ga naar

Design

Branding fotografie

Tip en Tricks

Wanderlust fotografie voor aan jouw muur

Bruiloften

Fotoshoots

branding, Branding fotografie, Bruiloften, Fotoshoots, Tips and tricks bruiloften, Tips and Tricks foto, Tips en Tricks

De binnenstad van Alkmaar is een plekje wat vaak wordt overgeslagen, maar stiekem mijn favoriete plek is om naartoe te gaan in Alkmaar voor een fotoshoot. De meeste denken namelijk aan binnenstad meteen aan winkels. Maar er zijn vele leuke (onontdekte) plekken met voor ieder wat wils! Denk aan een fotoshoot met je gezin, met je partner, voor je bedrijf of als trouwshoot! Ontdek hier je nieuwe favoriete plekjes voor een fotoshoot in Alkmaar:

De Grachten

De eerste plek waar we heen gaan is een typisch Alkmaars beeld. Namelijk de grachten! De oude gracht in Alkmaar is een van mijn favoriete plekken om rond te lopen tijdens een fotosessie. Vanuit hier heb je namelijk genoeg plekjes voor mooi achtergronden zoals oude huizen, grachten maar loop je ook zo het stadspark in. Een ander favoriet plekje voor grachten is voor mij de kooltuin.

Kooltuin

Deze prachtige fotogenieke straat staat vol met oude huizen en groen. Daarnaast heb je vind je zoals hierboven beschreven ook een grachtje. En rust, want dit is 1 van de rustige straten in de binnenstad. Kortom: alles wat je zoekt is hier. En zijn we klaar met de fotosessie, dan heeft het gelijknamige café een prachtig terras om een kopje koffie te gaan drinken.

Stadspark

Vanuit de prachtige Oudegracht loop je zo door naar het stadspark. Dit park loopt deels rondom de stad en zo heb je naast prachtige fotogenieke plekjes ook nog een heerlijke wandeling.

Wildemanshofje

Deze tuin is voor alle romantische zielen zoals mij onder ons. Dit plekje is prachtig voor bruidsparen en verliefde stelletjes die een plekje zoeken voor hun foto’s. De tuin is op het mooist in bloei met zijn aangelegde tuin, sculpturen en rozen.

d’Oude stad

d’Oude stad is een prachtig stukje oud Alkmaar, waar je oude huizen, grachten en een paar prachtige straten kan vinden zoals:

Fnidsen

Is het begin van de oude stad. Via een prachtig wit-gele ophaalbruggetje naast de waagtoren, die in de zomer vol staat met fietsen, loop je zo deze gedeelte van de binnenstad in. Waar deze straat al prachtige is, zijn er verschillende zijweggetjes en doorkijkjes te vinden. Maar kan je ook naar een klein hofje genaamd Wijde Glop.

Appelsteeghbrug

Via een zijstraatje vanuit de Fnidsen kom je bij de Appelsteeghbrug. Vanaf hier kan je het prachtige Waagtoren zien staan. Foto’s die je hier zal maken, hebben zo de Waagtoren op de achtergrond.

Sint Jacobsstraat

Als je dan toch al in d’Oude stad ben, sla dan halverwege de Fnidsen ook even rechtsaf naar de Sint Jacobsstraat. Het groen groeit hier tegen de prachtige oude muren op en geeft zo een mooi beeld tussen stad en natuur

Heb je genoeg inspiratie opgedaan en ben je nieuwsgierig wat Alkmaar nog meer te bieden heeft aan fotogenieke plekjes, lees hier dan gauw verder. Of heb je zin om samen op fotoreis te gaan in de binnenstad van Alkmaar, neem gauw contact met mij op